Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Entrevistes

Rosalía: ''El que m’identifica és estimar la música en totes les seves formes''

Entrevista a la jove cantaora, que actua aquest dissabte a l'Auditori de l'Ateneu
18/09/2013

La cantaora Rosalía Vila ofereix aquest dissabte a les 21 h un concert a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles i inclòs en el circuit de la Xarxa de Músiques a Catalunya de Joventuts Musicals de Catalunya. L'entrevistem abans del seu recital.

 

Amb tants estils i influències com t’hem de classificar o etiquetar musicalment?

Jo intentaria fugir de les etiquetes ja que el que m’identifica és estimar la música en totes les seves formes, la igualo a un diamant amb mil cares i cada una d’elles important en la mateix mesura, igual d’interessant per descobrir.

 

Com veus la situació del flamenc a Catalunya? Hi veus diferències entre la situació del flamenc al nostre país i a la resta de l’Estat?

 De Catalunya han sortit grans figures del flamenc i penso que es valora en la mateixa mesura que en altres parts d’Espanya. Si ens fixem en festivals com el Ciutat Flamenco de tanta tradició o el Catalunya Arte Flamenco on tants artistes han participat, la gent ha demostrat omplint teatres la seva estimació per aquest art.

 

Ets la veu de tres grups musicals amb estils molt diferents, amb quin gènere ets sents més propera o còmode?

Actualment només estic en dos projectes: Un anomenat Ravid&Rous que és un duo de hang i veu amb composicions pròpies en clau pop, i l’altre projecte és el que comparteixo amb en Daniel Da Silva que es sobretot flamenc i pop. Em sento  més propera al soul/pop ja que desde molt petita ha sigut el meu primer contacte amb el cant però el meu cor tira cap al flamenc i la música en una de les meves llengües.

 

Coneixes el moviment de Joventuts Musicals? Què en penses de la seva activitat?

Abans d’aquesta entrevista no el coneixia, però arrel d’haver-me informat penso que és una gran sort l’existència d’aquest tipus d’associacions perquè ens donen suport i plataforma als músics/artistes, federacions sense les quals molts de nosaltres sens faria complex tirar endavant projectes, i també crec que cal valorar-ho no només des de la visió de músic/artista, sinó també des de l’important compromís social amb la cultura i l’art.

 

Parla’ns del programa que presentes a Banyoles. Què escoltarà la gent que vingui al teu concert?

 La gent que vingui als concerts que farem amb en Daniel Da Silva es trobarà un espectacle amb dues parts ben diferenciades fruit d’un caràcter molt obert musicalment. La primera és de soul/pop amb alguna composició personal i alguna pinzellada de música en portuguès. La segona part està dedicada a la música en espanyol on hi haurà copla, cançons aflamencades i algun pal del flamenc tot tractat amb molt de mimo i des d’una visió personal.

 

Has encetat una prometedora carrera, quins són els teus propers reptes professionals?

Aquest any m’agradaria moltíssim gravar un disc de composicions pròpies, i també tinc la il·lusió de crear un espectacle/performance en format més gran incloent més disciplines que la música.

 

Un cantaor: Camarón de la isla

Una cantaora: Mayte Martín

Un guitarrista: Angus Young

Un palo: Seguiriyas

Un llibre: Rayuela de Cortázar.

Una ciutat: Barcelona, la meva.

Un lema: Mi recompensa es dar

Un somni: que no m’abandonin mai les il·lusions.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya