Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Entrevistes

Bernat Padrosa: ''La meva relació amb la guitarra va ser un amor a primera vista''

El jove guitarrista actua aquest diumenge a Miànigues
19/02/2014

El jove guitarrista Bernat Padrosa ofereix aquest diumenge 23 de febrer a l'Església de Sant Romà de Miànigues (19 h, gratuït) un recital de guitarra solista inclòs en la temporada Música i Patrimoni. Abans del seu concert l'entrevistem per conèixer de més a prop aquest jove artista i el repertori que ens interpretarà.

 

Com et vas introduir en el món de la guitarra?

Me la van presentar a l’escola de música del barri. Em sembla que va ser amor a primera vista...

 

Coneixes el moviment de Joventuts Musicals? Què en penses de la seva activitat?

El conec. Fa força anys vaig participar en una gira per Espanya com a conseqüència d’un premi en el concurs per a joves intèrprets. Em sembla fantàstic que hi hagin entitats com aquesta que es dediquin a promocionar els intèrprets que treballem dia a dia per oferir el millor de nosaltres.

 

Quina importància creus que tenen els concursos en la carrera d'un jove músic?

Depèn de com te’ls prenguis. Poden resultar frustrants, desconcertants i a vegades fins i tot injustos. Tot i així, també els pots utilitzar com una plataforma per donar-te a conèixer o com a repte personal. Jo n’he fet uns quants (alguns els he guanyat, altres no he passat de la primera fase) i en tinc un record prou bo.

 

Parla'ns de cadascuna de les obres que has escollit pel programa dels teus concerts a la Xarxa. Per què les has escollit? El programa té algun fil conductor?

He escollit obres de compositor catalans de totes les èpoques ja que el programa es diu Catalans Universals. En la primera part del programa la música de Sors, Tàrrega i Llobet exemplifiquen la tradició i el llegat guitarrístic de tres compositors i guitarristes de màxima rellevància en el panorama internacional. A partí d’aquí el programa es completa amb transcripcions que diversos guitarristes han fet de compositors catalans de renom (Pare Antoni Soler, Enric Granados, Isaac Albéniz...). M’agradaria destacar, la transcripció que jo mateix he fet (és la primera que faig) de quatre planys de Frederic Mompou, una música meravellosa que sona la mar de be en la guitarra.

 

En el teu programa parles dels Catalans universals, creus que la música clàssica catalana és coneguda i valorada fora de casa nostra?

Si parlem de noms consagrats com Mompou, Tàrrega, Albèniz o Granados, si, sens dubte. Pel què fa als compositors actuals se’m fa difícil valorar el grau d’acollida que tenen les seves creacions a l’estranger. Tinc un bon amic i compositor (Jordi Clapés) que li acaben d’estrenar un Oratori a Munich, tant de bo anem fent camí....

 

A banda de la teva participació a la Xarxa quins són els teus propers reptes professionals?

Estic valorant enregistrar aquest programa que presento i completar algunes transcripcions de Mompou, doncs ha sigut una experiència molt gratificant la de transcriure música pel meu instrument.

 

QÜESTIONARI BREU

Un instrument (a banda del teu):    La flauta travessera de la meva filla Alma. Ho sento però la música, a vegades, passa en segon lloc...

Un compositor:    Bach

Una obra musical:    Quadres d’una exposició de Mussorgsky

Un llibre:    Agonia de Llum de Mercè Rodoreda

Una ciutat:    Em vaig quedar em ganes de conèixer més Palerm

Un lema o refrany:    Escolta el teu desig i sigues prou valent per dur-lo a terme

Un somni:    Conèixer i conversar amb Pau Casals

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya