Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Entrevistes

Carles Marigó: ''La bona música no passa mai de moda''

El pianista blanenc actua el 27 d'abril a Esponellà
17/04/2014

El pianista blanenc Carles Marigó va obtenir el guardó de Millor intèrpret estatal 2012 en el Concurs de Piano Ricard Viñes de Lleida. Ara tindrem ocasió d'escoltar el seu programa "Ibèrics!" amb obres de Mudarra, Cabezón, Cabanilles, Soler, Mompou, Granados, Albèniz i Falla. Serà el proper diumenge 27 d'abril, a les 19 h a l'església de Sant Cebrià d'Esponellà dins la temporada Música i Patrimoni al Pla de l'Estany 2013-14L'entrevistem per fer un primer tastet del seu concert.


Què fa un jove com tu tocant música clàssica?

Per a mi la música és música, sigui clàssica, barroca, jazz o flamenc. La bona música no passa mai de moda perquè si és bona de veritat, sempre hi haurà algú que n'escolta.

 

Què sents quan estàs immers en un recital de piano sol? Què et passa pel cap?

Em concentro en el que estic tocant, gaudint de cada obra, sorprenent-me a mi mateix de cada detall de la música que en aquell moment em sembla totalment nou.

 

El programa que presentaràs a la Xarxa és de repertori clàssic, però també treballes en d'altres registres com el jazz i les músiques improvisades. Com conviuen totes aquestes facetes?

Conviuen pel mateix que he contestat a la primera pregunta: la música és música. Precisament, la clàssica, el jazz, les músiques improvisades a les quals em dedico tenen un origen comú en l'entesa global de l'harmonia, les formes, les articulacions. Clar que canvia el llenguatge de cada música, però m'agrada poder entendre de manera pràctica, improvisant amb el piano, tota aquella música que realment m'interessa.

 

Ens podries parlar de les obres que has escollit per al programa dels concerts a la Xarxa? El programa té algun fil conductor?

Ibèrics és un programa que recorre cinc segles de música instrumental catalana i espanyola. Per raons històriques i culturals, la música a la península ha mantingut, des del segle XVI fins als nostres dies, una essència de caràcter que ha aconseguit sobreviure al pas del temps. Però, quina és aquesta essència? Quin és l'element present en aquesta música que la fa tan pròpia? Per tal d'esbrinar-ho, amb Ibèrics ens endinsarem en un món de sonoritats úniques que atorguen a aquesta música el do de la intemporalitat.

 

Coneixes el moviment de Joventuts Musicals? Què en penses de la tasca que desenvolupa a Catalunya?

Ja és la segona gira que tinc el plaer de fer amb Joventuts Musicals. Penso que la tasca que es fa és importantíssima i bàsica per al món cultural, tant el present com el futur.

 

Prens part a la Xarxa de Músiques a Catalunya com a guardonat del Concurs Ricard Viñes de Lleida. Quina importància creus que tenen els concursos en la carrera d'un jove músic?

Quan prepares un concurs seriosament portes als límits les teves capacitats. Això fa que aquestes capacitats creixin. A més, és un lloc de trobada per a tots els futurs músics, d'àmbit nacional i internacional. Si saps com agafar les coses bones que ofereixen els concursos, pots aprendre'n molt.

 

Quins són els teus propers reptes professionals?

Professionalment parlant estic en un bon moment. Projectes de fa anys comencen a donar els seus fruits. Em trobo en un moment d'expansió professional, com a pianista, compositor, improvisador i pedagog. Només demano poder mantenir aquest ritme!

 

QÜESTIONARI BREU

Un instrument (a banda del teu): El clavicordi

Un director: Claudio Abbado, que ens va deixar recentment

Un solista: Paco de Lucía

Un grup de cambra: LleidArt Ensemble

Un compositor: J. S. Bach

Una obra musical: Passió segons Sant Mateu, de Bach

Un llibre: Universos ocultos, de Lisa Randall

Una ciutat: Blanes, és una vila

Un lema o refrany: El temps posa les coses a lloc

Un somni: Tots i cap 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya