Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 

Marc Serra, pianista de Porqueres i soci de JMB, flamant guanyador de la modalitat clàssica de dbut!

En la de jazz es va imposar Lucas Martínez & Félix Rossy Quintet
13/05/2013

Aquest diumenge 12 de maig l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona es va omplir de gom a gom per assistir a la victòria de Marc Serra, jove pianista de Porqueres i soci de Joventuts Musicals de banyoles, que va superar en la final de la modalitat de CLÀSSICA al Quintet DaCap. Aquesta va ser la més disputada i renyida de les tres finals, però finalment el solista del Pla de l’Estany es va imposar amb una interpretació de la brillant Sonata en si menor de Liszt.

 

El dia abans, el dissabte 11 de maig, l’Espai cultural La Cate de Figueres fou l’escenari on el Lucas Martínez & Félix Rossy Quintet es va imposar a conjunt Eladio de Limón en la modalitat de JAZZ. Dos dels joves talents més destacats del jazz català, el saxofonista blanenc Lucas Martínez i el trompetista Félix Rossy, fill del reconegut percussionista i pianista Jordi Rossy, lideren aquest quintet que va guanyar brillantment i de manera incontestable la seva final. Els acompanyen el pianista Toni Vaquer, el contrabaixista Pedro Campos i Roger Gutiérrez a la bateria. Un grup que certifica que el jazz gironí i català gaudeix de molt bona salut.

 

Els premis de dbut! consisteixen en sengles concerts remunerats per a cada guanyador, que s’oferiran  en les programacions de les dues entitat de Joventuts Musicals que no van acollir la seva final. Car recordar que dbut! és una iniciativa conjunta de Joventuts Musicals de Banyoles, Joventuts Musicals de Figueres i Joventuts Musicals de Girona. Igualment els guanyadors passen a incorporar-se a la temporada 13-14 de la Xarxa de Músiques a Catalunya, el circuit professional de concerts de Joventuts Musicals de Catalunya, amb la possibilitat que això suposa d’oferir gires de concerts en diverses de les gairebé quaranta entitats de Joventuts Musicals repartides per tot el país. Tant els guanyadors com els finalistes es beneficien del Premi Josep Anton Galeras, que consisteix en l’enregistrament d’un cd promocional conjunt i que ret homenatge a aquest jove doctor i gran melòman, vinculat a JM de Figueres, que ens va deixar prematurament l’any passat. A banda els guanyadors es beneficien de diverses beques per cursar seminaris, cursos i tallers d’especialització.

 

Després d’aquest exitosa primera experiència les tres entitats impulsores de dbut! ja han començat a treballar en la segona edició del concurs, la de 2014, en la qual es preveu incorporar una nova modalitat i per tant també una nova entitat organitzadora d’entre les diverses de Joventuts Musicals presents a les comarques gironines. Ben aviat doncs una altra ciutat s’afegirà a Banyoles, Figueres i Girona com a seu d’una modalitat del concurs dbut!

 

dbut! és un certamen que s’ha convertit en un bon reflex de la vitalitat musical de les comarques gironines ja que les bases exigeixen que almenys un dels membres de cada grup sigui originari d’aquestes comarques. Una iniciativa que per tant pretén esdevenir una plataforma de promoció dels artistes emergents catalans i gironins en un moment en què aquests necessiten més recolzament que mai.  

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya