Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

El mestre Claudio Martínez Mehner imparteix sengles cursos de cambra i piano a Banyoles

Amb alumnes vinguts de Madrid, Berlin o Atenes
10/06/2013

L'Auditori de l'Ateneu de Banyoles acull aquests dies dos cursos internacionals d'interpretació de piano i música de cambra amb un professor excepcional: el mestre Claudio Martínez Mehner. Aquest virtuós hispanoalemany establert a Basilea (Suïssa) és actualment un dels professors més sol·licitats d'Europa i coincidint amb la seva intervenció com a convidat especial del segon concert del Quartet Gerhard com a artista resident Bunge 2013 de l'auditori banyolí, Joventuts Musicals de Banyoles ha organitzat ambdós cursos d'especialització.

 

Conjunts de música de cambra i pianistes de Barcelona, Madrid, Berlin o Atenes han fet cap a la capital del Pla de l'Estany per poder rebre les lliçons del mestre Martínez Mehner. El curs de música de cambra s'ha celebrat del 7 al 9 de juny i avui ha començat el curs de piano, que s'allarga fins dimecres. D'aquesta manera l'Ateneu - CMEM incorpora sengles cursos de formació superior i de prestigi internacional a la seva àmplia oferta educativa.

 

CLAUDIO MARTÍNEZ MEHNER

Nascut a Alemanya el 1970, comença la seva educació musical al Real Conservatorio de Música de Madrid amb els professors Amparo Fuster, Pedro Lerma i Joaquín Soriano. Acaba els seus estudis amb les màximes qualificacions el 1989. Paral·lelament és violista a la JONDE i violinista i clavecinista a la orquestra de cambra del Colegio Alemán de Madrid.

 

En aquesta primera etapa de la seva formació participa en concursos nacionals i internacionals, rebent un Primer Premi en el concurs “Infanta Cristina” el 1983, dos Primers Premis en el concurs “Jugend musiziert” a Alemanya els anys 1983 i 1985 (aquest darrer any amb menció especial), i un Tercer Premi en el concurs “Premio Europeu de Música” a Alemanya el 1986.

 

Completa els seus estudis al Conservatori Txaikovski de Moscou, la Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid, la “Hochschule für Musik Freiburg” (Alemanya), la “Fondazione per il Pianoforte” a Como (Itàlia) i el “Peabody Conservatory” a Baltimore (E.E.U.U.), estudiant principalment amb Dmitri Bashkirov, Vitalij Margulis i Leon Fleisher. Assisteix activament a classes magistrals impartides per Murray Perahia, Alexis Weissenberg, Karl-Ulrich Schnabel, Fou Ts’ong, Dietrich Fischer-Dieskau i Mstislav Rostropovich.

 

Ha sigut finalista en el concurs internacional "Paloma O'Shea" de Santander el 1990 i ha guanyat Primers Premis en els concursos internacionals "Fundación Chimay" (Chimay, Bélgica), "Pilar Bayona" (Zaragoza) i "Dino Ciani" (Milán).

 

La seva activitat como solista el porta a actuar a tota Europa, Estats Units, Rússia, Centreamèrica, Corea i Japó amb orquestres como la Filharmònica de Munich, la Filharmònica de Moscou, Filharmònica del Teatro Alla Scala, Scottish Chamber Orchestra, Filharmònica de Praga, Radio Svizzera Italiana, Norddeutsche Rundfunk, Filarmonia Hungarica i la majoria de les orquestres espanyoles.

 

De 1997 fins a 2004 interromp la seva carrera pianística per un síndrome de sobrecàrrega muscular al braç dret. En aquest període treballa com a director assistent i coordinador artístic en el Festival de Spoleto a Itàlia. Així mateix, assisteix a cursos de direcció d’orquestra amb Robert Spano, Bernard Haitink i Seiji Ozawa, i es director convidat de la Orquesta Sinfónica de Santo Domingo a la República Dominicana.

 

Ha treballat com a assistent de la càtedra de piano de la Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid, i ha sigut catedràtic interí dels Conservatoris Superiors de Música de Salamanca i d’Aragó. Actualment és professor de piano a la Musikakademie de Basilea.

 

A partir de 2004 reprèn la seva activitat concertística, actuant a tota Espanya, Itàlia, Alemanya, Polònia, Rússia, Ucraïna i Corea. En l’àmbit de la música de cambra actua molt sovint amb la seva germana -Vera Martínez Mehner-, el Quartet Casals, el clarinetista José Luis Estellés i el pianista Eldar Nebolsin.

 

Claudio Martínez Mehner imparteix arreu d’Espanya, Itàlia, Grècia, els Estats Units, Corea i el Japó. Des de fa anys segueix la seva formació periòdicament amb els professors G. Kurtág i Ferenc Rados.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya