Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 

El compositor Joan Magrané ja ha completat l'obra encàrrec de JMB que estrenarà el Quartet Gerhard

Serà l'1 de desembre en el darrer concert de la residència Bunge 2013
15/07/2013

El jove compositor Joan Magrané acaba de completar el seu Quartet núm. 2, "Alguns cants òrfics", obra d'encàrrec de JMB que estrenarà el Quartet Gerhard el proper 1 de desembre de 2013 a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles. Serà en el context del quart i darrer concert de la residència artística Bunge 2013 del quartet.

 

Magrané està considerat un dels creadors emergents més sòlids del nostre panorama musical. Si si el seu primer quartet de corda ja va ser premiat internacionalment, l'estrena absoluta a Banyoles de la segona obra per a aquesta formació promet ser un esdeveniment artístic important.

 

Nascut a Reus l’any 1988, Joan Magrané Figuera s’inicia en la composició de la mà de Ramon Humet. Ha estudiat composició a l’ESMUC (Barcelona) amb Agustí Charles i a la Kunst Universität (Graz) amb Beat Furrer. Han estat molt importants per al seu desenvolupament artístic les seves trobades amb Mauricio Sotelo i Jesús Torres. També ha assistit a cursos i classes magistrals de Pierre Boulez, Klaus Huber, Salvatore Sciarrino, Helmut Lachenmann, Brian Ferneyhough, Kaija Saariaho, Georges Aperghis, José María Sánchez-Verdú, Hèctor Parra, Alberto Posadas, Stefano Gervasoni, Aureliano Cattaneo, Raphael Cendo, Martin Matalon i Hilda Paredes, entre d’altres. La seva música ha estat interpretada pel Quatuor Diotima, el Bcn216, la Jonde, l’Ensemble Espai Sonor, el Taller Sonoro, Mario Prisuelos, l’ensemble CrossingLines, el Zahir Ensemble, S’ensemble i el Conjunt de percussió de l’ESMUC, entre d’altres, i en ciutats com Viena, París, Barcelona, Madrid, Ginebra, Bilbao i Lyon.

 

Ha estat guardonat amb el "Premio Injuve a la Creación Joven 2010", el "Premio para jóvenes compositores, Jonde-Inaem 2011", una menció d'honor al "Premio de composición Carmelo Bernaola 2011”, el 3r premi al "Franz Josef Reinl-Stiftung Composers Competition 2012” i el “Premio dal Ministro della Gioventù, Città di Udine 2012” i seleccionat per a la "Cátedra Manuel de Falla 2012”, per als “Darmstadt summer courses, Boost! 2012” i per al “Programme Voix Nouvelles, Fondation Royaumont, 2012”.

 

 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya