Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 
Documents adjunts:

Els nous talents catalans més destacats prendran part en la temporada Música i Patrimoni 2013-14

Amb onze concerts en onze espais diferents del Pla de l'Estany
23/09/2013

Banyoles, 23 de setembre de 2013.- Aquest migdia s’ha presentat a la seu del Consell Comarcal del Pla de l’Estany la Temporada 2013-14 de Música i Patrimoni al Pla de l’Estany”, la temporada de concerts que organitza  Joventuts Musicals de Banyoles amb la voluntat de portar la millor música arreu de la comarca. En l’acte hi han estat presents Jordi Xargay, president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Miquel Cuenca, president de Joventuts Musicals de Banyoles, Marc Serra, pianista porquerenc que protagonitza un dels concerts de la temporada, i finalment Miquel Samaniego, l’artista a qui en aquesta ocasió s’ha encarregat la imatge del cartell de la temporada.

 

Tal com ja es va aconseguir en la temporada anterior, Música i Patrimoni arriba a tots els municipis del Pla de l’Estany. D’aquesta manera Música i Patrimoni és actualment l’únic projecte cultural que implica i engloba tots els onze municipis de la comarca.

 

La temporada 2013-14 de es presenta més consolidada que mai, amb una oferta musical de qualitat i molt equilibrada. La programació d’enguany inclou onze concerts que se celebraran de setembre de 2013 a juliol de 2013. Tota una temporada completa i única, ja que se celebra en onze seus diferents. El tret de sortida d’aquests onze mesos de música el donarà aquest proper diumenge 29 de setembre a l’església de Sant Vicenç de Camós el concert inaugural amb el Trío Lorca, abans conegut com Trío Mozart de Deloitte, que fou el primer artista resident de l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Aquest retrobament anirà precedit d’un acte institucional a les 18 h a l’Hotel “La Sala” de Camós on el dramaturg Joan Solana farà la glossa de presentació de la temporada.

 

A partir d’aquest concert inaugural anirà desfilant pels diferents espais d’arreu del Pla de l’Estany el bo i millor dels nous talents catalans: solistes com els pianistes Marc Heredia i Carles Marigó o el guitarrista Bernat Padrosa, grups de cambra clàssics com el Duo Satz i el Trio Rodin o poc habituals com l’Art Sound Quartet i el trio 52 cordes, grups de música antiga com l’Ensemble Méridien i cantants com Eulàlia Fantova. També hi haurà presència local, amb el jove pianista de Porqueres Marc Serra, que debutarà a la seva pròpia comarca en qualitat de guanyador de la primera edició del concurs dbut! de joves intèrprets de les comarques gironines. Tots ells es presenten amb programes especialment dissenyats per l’ocasió, pensats per a cadascun dels espais, repertoris molt calculats que amaguen moltes sorpreses i descobriments musicals.

 

Jordi Xargay ha volgut destacar precisament que “fa tan sols quinze anys era impensable una fornada d’intèrprets catalans de tanta qualitat, i que en aquest sentit Música i patrimoni és també un bon aparador d’aquesta vitalitat musical.” Igualment el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha volgut reiterar que la de Música i Patrimoni “és una història d’èxit, d’un projecte que creix any rera any de manera equilibrada i realista i que constitueix una magnífica ocasió de donar a conèixer el ric patrimoni comarcal a través de la música”.

 

Des de la temporada 2011-12, Joventuts Musicals de Banyoles dóna també l’oportunitat a un creador emergent vinculat a la comarca a què signi la imatge del cartell de la temporada. Enguany ha estat Miquel Samaniego, el qual ha ideat una imatge en la línia de la seva pintura matèrica, amb una trompa levitant damunt d’un paisatge vaporós evocatiu de l’estany. Una imatge que Samaniego ha aclarit que és també un homenatge a un gran creador local com fou Lluís Güell.

 

Tots els concerts de Música i Patrimoni se celebren en diumenge a les 19 h i continuen essent gratuïts per expressa voluntat de l’entitat organitzadora, que defensa la necessitat de tenir també una programació cultural de qualitat a l’abast de tothom. Sols seran de pagament els articles de merchandaising de la temporada, com ara el llibret complet o les xapes amb la imatge de Samaniego.

 

Finalment, i com a novetat d’aquesta temporada, en tots els concerts llevat de l’inaugural hi haurà una visita comentada prèvia a l’espai o algun element patrimonial proper al mateix. Aquesta activitat és possible gràcies a la col·laboració del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles. Fins ara aquestes visites se celebraven només quan se celebrava un concert en un espai nou. Ara però es faran microxerrades sobre el patrimoni local en tots els concerts, sempre a les 18:30 h i també gratuïtament.

 

PROGRAMACIÓ COMPLETA

ENLLAÇ PREMSA

 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya