Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Kroke, Rocío Márquez i Zion Gospel Spirit, noms destacats de la programació de tardor de JMB a l'Auditori de l'Ateneu

Entrades a la venda a partir de demà
29/07/2015

Avui s’ha fet la presentació oficial de la programació estable d’Arts Escèniques de Banyoles. Més de 50 funcions i 25 espectacles de programació estable conformen una tardor teatral i musical plena de propostes per a tots els gustos.

 

Joventuts Musicals de Banyoles aporta la programació de músiques clàssiques, que aquesta tardor es traduirà en set concerts. Obrirà foc el dia 20 de setembre (19 h) el quartet Aupa Quartet, un quartet de corda clàssic que ens presentarà una insòlita fusió amb jazz, funky i músiques del món.

 

El dia 18 d’octubre (19 h) es durà a terme el concert del conjunt Frames Percussion a l’Auditori de l’Ateneu, en un nou format de recitals batejat com a sèrie Concerts de Prop. D’aquesta manera aquesta temporada s’estrena un nou format de concerts que aposta per una experiència musical íntima i de proximitat. Són concerts amb aforament reduït, en els quals el públic s’ubica al voltant dels músics per viure els espectacles de forma integral i vibrant. Al cap d'una setmana, emmarcat en les activitats de la Festa Major de Sant Martirià 2015 es representarà, a l’Auditori de l’Ateneu, l'espectacle El carnaval dels animals, amb l’orquestra LleidArt Ensemble. 

 

Dins l’apartat de músiques del món, el reconegut grup Kroke presentarà el seu nou disc Ten el 7 de novembre (21 h). Aquest trio de virtuosos polonesos ha portat el klezmer més enllà dels seus límits, fusionant-lo amb llenguatge musicals moderns.

 

El dia 20 de novembre (21 h) es durà a terme el segon recital de la sèrie Concerts de prop, amb Aëris Trio, un trio de vent fusta –una formació que poc habitual−, flamant guanyador del darrer certamen El Primer Palau.

 

El dia 11 de desembre Rocío Márquez, artista resident de l’Ateneu – CMEM 2015, durà a terme l’últim concert de la seva residència. Un concert en format de quintet en el qual repassarà temes propis i aliens, palos tradicionals i creacions pròpies, com ara les que ha inclòs en el polèmic i innovador àlbum El Niño, un homenatge a l’inigualable PepeMarchena.

 

Tancarà la programació musical a l’Auditori de l’Ateneu el Zion Gospel Spirit, un grup afrobelga de gospel que neix de l’encontre de tres apassionats del gospel i dels espirituals negres. El concert de tancament, que tindrà lloc el 20 de desembre, serà una cita especial ja que la formació afrobelga comptarà amb la col·laboració del recentment fundat cor Ateneu Gospel i del Cor Gran de l’Escola Municipal de Música de Banyoles.

 

ALTRES PROGRAMACIONS

A banda de la programació de JMB, la programació de músiques modernes portarà tres propostes. El dia 16 d’octubre (21 h), a l’Auditori de l’Ateneu, serà el torn de Joan Dausà que, després de l’èxit del seu primer disc, Jo mai mai (Blind Records, 2012) retorna als escenari per presentar el seu segon àlbum, On seràs demà? (Blind Records, 2014). El dia 13 de novembre (21 h) serà el torn de la formació Ovidi3, integrada per dos músics i un periodista que celebren amb humilitat a Ovidi Montllor a través de poemes, músiques i reflexions. L’endemà serà el torn dels Berri Txarrak, una banda amb més de 20 anys de trajectòria i 8 discos d’estudi, que presentarà a les comarques gironines el seu nou disc Denbora da poligrado bakarra (El temps és l’únic polígraf).

 

Dins l’apartat teatral, el cap de setmana del 2, 3 i 4 d’octubre (21 h divendres i dissabte, 19 h diumenge) a la Factoria d’Arts Escèniques, la companyia banyolina Teatrebrik estrenarà dins el marc del Festival Temporada Alta la seva nova producció Yvonne, princesa de Borgonya, una comèdia àcida amb una crítica molt actual cap a l’abús de poder de determinats estaments de la nostra societat. El dia 9 d’octubre (21 h) i emmarcat a la Fira Aloja, Fira Medieval Fantàstica de Banyoles, es representarà a l’Auditori de l’Ateneu Molière la balla, amb Ludovica Mosca, Jordi Coromina i l’orquestra barroca Le Tendre Amour. L’espectacle Fora de Servei, dirigit per Jordi Sala, serà l’espectacle teatral de les festes de Sant Martirià 2015 al Teatre Municipal de Banyoles, un retrat grotesc de la política de la nostra època, i una vetllada teatral hilarant i molt divertida. El cap de setmana del 27, 28 i 29 de novembre (21 h divendres i dissabte, 19 h diumenge) a la Factoria d’Arts Escèniques tindrà lloc el segon espectacle que forma part del cartell del Festival Temporada Alta 2015, Et planto, dels banyolins El Vol del Pollastre i sota la direcció de Clàudia Cedó, estrenaran una comèdia esbocinada, una història d’amor en espiral que intenta sobreviure trasplantant els seus protagonistes les vegades que faci falta. Finalment, tancarà la programació teatral  Els Pastorets de Banyoles, un espectacle coproduït per l’Ajuntament de Banyoles i Cor de Teatre que s’ha consolidat com un referent amb més de 22.000 espectadors gràcies al nivell aconseguit tant per la part dramàtica com per l’execució musical.

 

Dins la programació de les Festes de Sant Martirià 2015, a la Llotja del Tint, podrem gaudir de l’espectacle Amb(o)ients de la formació Cor de Teatre – Joves, un espectacle que ens endinsa en diversos paisatges sonors de diferents estils musicals, des de melodies populars fins a pop-rock contemporani.

Finalment, però no menys important, la programació familiar presenta 5 propostes de gran qualitat; obrirà la temporada de tardor l’espectacle Xirivari Blues, de la companyia Circ Los el dia 26 de setembre a les 18 h a la plaça de les Rodes. Emmarcats en les activitats de la Festa Major de Sant Martirià 2015 es representarà, a l’Auditori de l’Ateneu, els espectacles El carnaval dels animals, de l’orquestra LleidArt Ensemble i Tot Plegat, de la companyia Teatre Mòbil. El dia 15 de novembre, (12 h i 17 h), la companyia Teatre al detall, portarà a l’escenari del Teatre Municipal L’endrapasomnis. Finalment, el dia 13 de desembre, (12 h, 16 h i 18 h) a la Factoria d’Arts Escèniques, la companyia de teatre Anna Roca representarà l’espectacle Momo, que vol ser una reflexió al ritme de vida que portem.

 

Les entrades es posaran a la venda a partir del dijous 30 de juliol a les 12 h, a www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (Pg. de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a divendres de 8:30 h a 18:45 h).

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya