Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Judit Neddermann, Anna Rossi & Marcelo Mercadante i Cesk Freixas, a la programació de l'Ateneu Bar

Tretze activitats de setembre a desembre de 2015
03/09/2015

Una programació ambiciosa i amb noms propis destacats, com ara el de Judit Neddermann, Cesk Freixas i Anna Rossi i Marcelo Mercadante. És la proposta cultural de l’Ateneu Bar de Banyoles per al segon semestre de 2015, que s’ha presentat aquest matí en roda de premsa oberta al públic i que inclou tretze activitats de música en directe, música punxada i les ja habituals estrenes d’El Documental del Mes. Propostes culturals que, a més, es podran gaudir amb una millor qualitat de so i imatge ja que l’Ateneu Bar s’ha dotat d’un nou equipament tècnic. .

 

DIVERSOS NOMS PROPIS EN ELS CONCERTS EN DIRECTE

El nucli de la programació de l’Ateneu Bar és la música en directe, que aquesta tardor es presenta amb una de les ofertes més ambicioses dels últims anys. Un dels plats forts és Judit Neddermann, veu destacada del panorama musical català, que presentarà el seu primer disc en solitari, Tot el que he vist (Temps Record, 2014). Ho farà acompanyada de dos grans guitarristes, Pau Figueres i Adrià Plana. L’actuació serà el 29 d’octubre. Dues setmanes més tard, el 12 de novembre, serà el torn del cantautor Cesk Freixas, que, en aquest cas, presentarà el que és el seu cinquè treball discogràfic, Protesta (Temps Record, 2014), un disc més rítmic i contundent que els anteriors i que l’acosta a una estètica més propera al rock. Un altre dels grans noms de la programació té regust precisament de tango. És la proposta d’Ana Rossi & Marcelo Mercadante que, juntament amb el guitarrista Gustavo Battaglia, formen un trio que aposta per un tango en permanent renovació, fresc i actual. El 26 de novembre, seran a l’Ateneu Bar per presentar temes dels discos Del Ancho Río (autoeditat, 2015) i Cortita y al pie (autoeditat, 2015).

 

La primera cita de música en directe serà el 24 de setembre amb l’espectacle Remember Coltrane & Hartman, una proposta de David Mauricio i Claudio Marrero que ret homenatge al mític enregistrament de l’any 1963, en el qual John Coltrane i Johnny Hartman van immortalitzar les seves interpretacions de sis estàndards de jazz. Aquest concert s’inclou en la programació del 15è Festival de Jazz de Girona. L’oferta de música en directe es completa amb l’original electrotropicalisme que proposa el grup Cheetah Brava (8 d’octubre). Aquest conjunt barceloní  situa les illes caribenyes al Mediterrani amb una proposta que barreja pop, música electrònic i música caribenya. La programació la tancarà un grup que ha passat de revelació a realitat tot i la seva joventut. Són els Tortellinis, integrat per vuit joves d’entre quinze i divuit anys que ofereixen un repertori propi amb temes que fusionen reggae, rumba, cúmbia o ska. El 17 de desembre seran a l’Ateneu Bar per presentar Deixa’m dir-te (2015, autoeditat), un treball de debut en el qual les lletres parlen de la seva vida quotidiana, de l’amor i de la seva Garrotxa natal.

 

ES CONSOLIDEN LES SESSIONS DE MÚSICA PUNXADA

A banda de la música en directe, la programació musical de l’Ateneu Bar segueix apostant per les sessions de Música punxada. Es tracta d’una iniciativa en què músics o melòmans escollits punxen temes dels estils que més els apassionen. En aquesta ocasió, Marta Bramon (15 d’octubre) farà una sessió dedicada al fado, mentre que Albert Gironès (19 de novembre) proposarà un recorregut hipnòtic entre els Estats Units i el Regne Unit. Per últim, el reputat percussionista i professor de l’EMMB, Ramon Prats (10 de desembre), ens transportarà al jazz del Nova York dels anys 50.

 

UNA OFERTA JA CLÀSSICA: EL DOCUMENTAL DEL MES

L’Ateneu Bar continua apostant per l’estrena dels films que s’inclouen dins el cicle El Documental del Mes, circuit internacional al qual fou dels primers espais en incorporar-se a Catalunya. El proper 17 de setembre es projectarà El visionari, que relata la història de Martin Armstrong, un consultor de finances controvertit que ha predit que l’1 d’octubre de 2015 hi haurà una crisi del deute que trasbalsarà l’economia mundial. Precisament l’1 d’octubre es projectarà La casa de la morera, la història de Sara, una noia de trenta anys que va néixer al Iemen, filla de pare iemenita i mare escocesa. El 5 de novembre serà el torn de Game Over, que explica la història de Djalal, un noi català obsessionat pels jocs de guerra i que porta el somni fins a l’extrem d’anar a lluitar a l’Afganistan. El 3 de desembre, les projeccions es tancaran amb The visit, un documental que construeix un esgarrifós i creïble relat de la primera presa de contacte amb vida extraterrestre.

 

RENOVACIÓ DE L’EQUIPAMENT TÈCNIC

Aprofitant l’aturada de l’estiu, l’espai de l’Ateneu Bar ha renovat a fons el seu equip tècnic de so i imatge, adquirint un sistema d’amplificació de so complet, taula de so pròpia, projector i pantalla entre d’altre material. Amb aquestes millores i amb aquesta completa programació cultural, l’Ateneu Bar es consolida com un espai dinamitzador de la Plaça Major, tal com ha destacat Jordi Bosch i Batlle, regidor de cultura de l’Ajuntament de Banyoles, en la roda de premsa d’avui. Així, cada dijous no festiu a les 21 h hi ha una cita cultural de qualitat i gratuïta al cor del Barri Vell. La roda de premsa de presentació de la programació s’ha celebrat a l’Ateneu Bar, ha comptat amb l’actuació en directe dels Tortellinis i per primer cop ha estat oberta al públic general.

 

La programació de l’Ateneu Bar, així com l’oferta de cursos formatius i de l’Escola Municipal de Música de Banyoles i la programació de l’Auditori de l’Ateneu, s’integren en l’equipament de l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals de Banyoles. Totes les activitats programades del centre pel període de setembre a desembre de 2015 en les vessants de Formació, Producció, Bar i Auditori, es recullen detalladament en el butlletí de l’Ateneu que a partir d’avui estarà disponible a diversos espais de Banyoles.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya