Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Kroke ofereix a l'Auditori de l'Ateneu el seu únic concert a Catalunya de presentació del nou disc

El trio polonès és un grup de referència de la World Music
30/10/2015

Aquest dissabte 7 de novembre l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles serà l’escenari de l’únic concert que el trio de virtuosos polonesos Kroke farà a Catalunya per presentar el seu darrer treball, Ten (Universal, 2015). Un àlbum que la crítica considera el més eclèctic i ric de la seva discografia (21 h, 15 €) i que els referma com un dels grups més coneguts i internacionals de l’anomenada “World Music”.

 

Els Kroke, que significa Cracòvia en llengua jiddisch, són els responsables de donar a conèixer arreu del món la música klezmer, la dels jueus de l’Europa oriental. Nascuts l’any 1992, des de llavors no han deixat de dur aquest música més enllà dels seus límits, fusionant-la amb llenguatges musicals moderns, al mateix temps que embolcallada dels seus profunds coneixements del jazz i de la música clàssica.

 

La proposta dels polonesos ha captivat grans cineastes i artistes amb els quals han col·laborat. Steven Spielberg va quedar enamorat d’ells quan els va sentir a Cracòvia durant el rodatge de La llista de Schindler i David Lynch ha utilitzat alguns dels seus temes en les seves pel·lícules. També han compartit escenari amb Peter Gabriel o el violinista Nigel Kennedy.

 

El concert d’aquest dissabte a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles serà de presentació del seu darrer disc, Ten, i serà l’únic que es viurà a Catalunya. És un treball divers, en el qual els polonesos semblen sintetitzar el repertori i coneixement musical acumulat en tota la seva carrera. En aquest disc, a més, hi ha la col·laboració d’Anna Maria Jopek, que ha introduït la lletra en un dels seus temes, una novetat en la seva proposta. Tot i això, el disc presenta les credencials que han fet de Kroke un grup mític. Són temes que combinen melodies belles amb la improvisació i amb el reflex de les emocions i els estats d’ànim.

 

Kroke són Tomasz Kukurba (viola, veus, flautes, darbukka, caixó, percussió, violí i balalaica), Jerzy Bawol (acordió) i Tomasz Lato (contrabaix).  

 

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a divendres de 8:30 h a 18:45 h). 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya