Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

El singular Aëris Trio porta a Banyoles el seu ''Mozart davant del mirall''

Ho farà l'endemà de presentar-lo al Palau de la Música Catalana
16/11/2015

Aëris Trio portarà aquest divendres Mozart Im Spiegel (Mozart davant el mirall) a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h, 8 €). Es tracta d’una proposta singular que confronta una obra del geni de Salzburg amb una altra de contemporània. Aëris Trio són els flamants guanyadors del darrer Premi El Primer Palau i són un grup de vent fusta de gran projecció internacional que, tot i la joventut, són un referent en l’àmbit europeu.

 

Aëris Trio neix l’any 2012 amb l’objectiu de donar a conèixer el repertori escrit per a vent fusta (oboè, fagot i clarinet), una formació de música de cambra molt poc habitual en els nostres temps. Així, l’objectiu és recuperar i aprofundir en el repertori escrit per a aquesta formació, pràcticament inèdit, que va des del barroc i el classicisme, passant pel període neoclàssic i acabant en la música contemporània. Així, el desig de la formació és que els compositors actuals creïn peces per a trio de vent fusta, amb la qual cosa creixeran les possibilitats d’aquestes formacions.

 

El repertori que presenten a Banyoles, Mozart im spiegel (Mozart davant el mirall), reflecteix aquests eixos essencials. El programa confronta una obra de Mozart amb una altra de contemporània. Així s’escoltarà el Divertimento núm. 3 (Wolfgang Amadeus Mozart) seguit de Rondell per a oboè, clarinet i fagot (Isang Yun). La segona part estarà conformada pel Divertimento núm. 1 (Wolfgang Amadeus Mozart) seguit per la Sonatina per a oboè, clarinet i fagot (Sándor Veress).

 

Aëris Trio serà a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles l’endemà de presentar part d’aquest repertori en la cerimònia de lliurament de premis i diplomes dels premis El Primer Palau 2015, i ho faran en qualitat de guanyadors de l’edició anterior. La formació de vent fusta té una gran versatilitat i un ampli espectre de timbres i matisos que li donen una sonoritat única, amarada pel color sonor dels instruments de llengüeta, símbol i idiosincràsia d’Aëris Trio.

 

El concert serà dins la sèrie Concerts de prop, amb aforament reduït i amb el públic ubicat al voltant dels músics, amb l’objectiu que els assistents puguin viure els concerts de forma integral i vibrant. És el segon dels concerts que es realitza en aquest format, que es va encetar amb èxit amb el concert de Frames Percussion el passat 18 d’octubre. El concert s'emmarca en el circuit Xarxa de Músiques a Catalunya que organitza Joventuts Musicals de Catalunya.

 

Aëris Trio són Juan Carlos Rivas (oboè), Carlos Tarancón (fagot) i Yolanda Fernández (clarinet). De forma individual i com a conjunt de cambra han rebut premis nacionals i internacionals, entre els quals destaquen el Concurs Internacional de Música de Cambra “Ciutat de Manresa”, el Concurs Internacional de Música de Cambra de Donostia o els suïssos Kiefer-Hablitzel Studienpreise i Orpheus Competition. A més, han format part de grans orquestres professionals nacionals i internacionals, entre les quals destaquen la Sinfonieorchester Basel, Komische Oper Berlin, Sinfonieorchester Bern, Kammerorchester Basel, Tonhalle Orchester Zürich, Gstaad Festival Orchestra, Spira Mirabilis, Orquesta de RTVE, Orquesta de la Comunidad de Madrid, Orquesta Sinfónica de Valencia, Orquesta Sinfónica de Euskadi i Orquesta Ciudad de Granada.

 

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50972 57 00 50, de dilluns a divendres de 8:30 h a 18:45 h).

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya