Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Luar Na Lubre presentarà el darrer disc a l'Auditori de l'Ateneu en el marc de la gira del seu 30è aniversari

A Catalunya només actuarà a Banyoles i Barcelona
03/02/2016

Els gallecs Luar Na Lubre presentaran el seu últim disc, Extra Mundi (Warner, 2015), a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles el dissabte 27 de febrer (21 h, 15 €). El treball es presenta en el marc de la gira de celebració del 30è aniversari del grup, gira que tindrà dos únics concerts a Catalunya: a Barcelona, com a cap de cartell del festival Tradicionàrius, i a Banyoles. Desprès de trenta anys damunt dels escenaris, el conjunt és una referència absoluta, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional, pel que fa a música celta.

 

Extra Mundi és una expressió llatina que significa món exterior. Així doncs, l’últim disc de Luar Na Lubre pretén acostar-se a un univers conegut per al grup però que no havien explorat fins al moment. Així, transcendeix l’àmbit atlàntic i celta i interpreta clàssics en sis idiomes diferents, en una forma de reconèixer la diversitat, riquesa, germanor i harmonia entre les cultura d’un context ric i plural. Entre els temes que es poden escoltar a Extra Mundi hi ha la tradicional catalana “Rossinyol”, la tradicional basca “Txoria Txori” o “La Molinera”, un clàssic de la tradició castellana.

 

Luar Na Lubre va néixer l’any 1986 a A Coruña, dins el panorama de la música folk i tradicional de Galícia. El projecte es basa en les músiques d’arrel gallega, amb al qual cosa dediquen una atenció especial als cançoners gallecs així com a fer treballs de camp que els donen un coneixement profund de la realitat musical de la regió. Amb aquest eix vertebrador, els gallecs s’han convertit en una formació de culte i de referència que ha dut la seva proposta a Palestina, Canadà, Argentina o Alemanya. L’any 1992 van coincidir amb Mike Oldfield, amb qui va sorgir una amistat que encara perdura i que es va traduir en una versió del músic britànic de “O son do ar”, un dels temes més emblemàtics de la banda.

 

La formació, que compta amb innumerables premis i reconeixements, ha venut més de 300.000 còpies dels seus treballs, entre els quals destaquen Plenilunio i Cabo do mundo, de cada un dels quals n’ha venut més de 50.000 còpies.

 

La formació està composta per Bieito Romero (gaites, acordió i viola de roda), Paula Rey (veu), Xulio Varela (bouzouki, veu i percussió), Eduardo Coma (violí), Patxi Bermúdez (bodhran, tambor i djimbek), Pedro Valero (guitarra acústica), Xavier Ferreiro (percussió llatina i efectes) i Xan Cerqueiro (flautes).

 

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 17:45 h).

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya