Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Documents adjunts:

El baríton Josep-Ramon Olivé omplirà Banyoles de lírica com a artista resident de l’Ateneu – CMEM 2016

Amb tres concerts i diverses activitats paral·leles
01/03/2016

Avui s'ha presentat en roda de premsa la sisena residència artística de l'Ateneu - CMEM de Banyoles. Una residència artística protagonitzada per qui està cridat a ser una de les grans veus del panorama nacional. Intèrpret versàtil, Josep-Ramon Olivé destaca com a cantant d’òpera barroca i romàntica, però també d’oratori, lied alemany, chanson francesa o cançó clàssica catalana. Olivé serà el sisè artista resident en la història de l’Ateneu – CMEM que, per primera vegada, aposta per la lírica. Aquesta residència li arriba en un moment dolç, just després d’un 2015 farcit de premis ja que ha guanyat el 1r Premi i el Premi del Públic del prestigiós Händel Singing Competition de Londres i també ha estat nominat com a Young Artist 2015 per Oxford Lieder.

 

L’eix centra de la residència artística seran els tres concerts que oferirà a l’Auditori de l’Ateneu – CMEM tot i que també s’han programat activitats paral·leles per acostar-se a l’òpera des d’una vessant pedagògica i literària.

 

Tres concerts per viure la lírica des de diferents vessants

Àries referents de música barroca. És el contingut del concert que Josep-Ramon Olivé oferirà el dissabte 12 de març a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (21 h, 10 €), i que serà la inauguració de la residència artística del baríton barceloní. Aquest primer concert permetrà descobrir-lo com un excel·lent intèrpret de música barroca, amb un programa que inclou àries d’obres tan conegudes com L’Orfeo de Monteverdi o Giulio Cesare de Haendel. L’acompanyarà el conjunt Vespres d’Arnadí, un dels grups de música barroca més destacats del nostre país, en format de quartet. El concert estarà protagonitzat per àries d’òperes, oratoris i cantates de Claudio Monteverdi, Georg Friedrich Haendel i Johann Sebastian Bach. A l’escenari, Olivé estarà acompanyat per Farran Sylvan James i Kathleen Leidig (violí), Oriol Aymat (violoncel) i Daniel Espasa (clave). 

 

La segona cita és per al dissabte 12 de juny (21 h, 10 €) a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Josep-Ramon Olivé oferirà un ambiciós programa que combina lied alemany, chanson francesa i cançó catalana. I el començarà amb una les obres cabdals del gènere liederístic, el cicle de cançons Dichterliebe (Amor de poeta) de Schumann, a partir de poemes de Heinrich Heine. També es podrà sentir Histoires naturelles (Ravel), Lo blat és segat (Casals), L’Oreneta (Morera) i Cançó de vela, Romanç de Santa Llúcia, Camins de fada (Toldrà). El baríton s’acompanyarà, en aquesta ocasió, del pianista Jordi Armengol.

 

El tercer concert de la residència artística serà el 20 de novembre (19 h, 10 €), quan Olivé oferirà una vetllada operística a duo amb tenor. Serà un recital especial en tant que comiat de l’artista resident però també perquè compartirà escenari amb el tenor banyolí Eduard Mas. Oferiran àries d’òperes romàntiques i clàssiques al costat del pianista Rodrigo de Vera. Així, es podrà escoltar Così fan tutte (Mozart), Elisir d’amore (Donizetti), Mignon (Thomas), Les pêcheurs des perles (Bizet), Pagliacci (Leoncavallo) i Il Barbiere di Siviglia (Rossini).

 

Activitats paral·leles per arribar a tothom

La residència artística de l’Ateneu – CMEM es completa amb un programa d’activitats paral·leles que acostaran l’òpera a tots els públics des d’una perspectiva didàctica. Destaca especialment el curs Qui té por de l’ópera? en el qual el periodista i divulgador musical Marcel Gorgori oferirà una introducció al gènere en tres sessions, els dies 1 d’octubre, 5 de novembre i 3 de desembre de 2016. Per altra banda, com ve essent habitual en les residències artístiques de l’Ateneu – CMEM, es crea un especial vincle amb l’Escola Municipal de Música de Banyoles, que és part substancial de l’equipament de l’Ateneu. Així, els seus alumnes podran assistir a diversos assaigs comentats i masterclasses ofertes pel resident. Finalment, en el marc del Club de Lectura de la Biblioteca Pública de Banyoles, el 20 de desembre s’oferirà una sessió guiada per Albert Torrescasana i amb el clàssic Concierto barroco de Alejo Carpentier, relat centrat en l’estrena d’una òpera de Vivaldi, com a títol protagonista.

 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya