Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Documents adjunts:

Banyoles acollirà la primera edició d'Ethno Catalonia, un projecte de JM International present a 15 països

Tindrà lloc del 9 al 17 de juliol
27/04/2016

La Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, junt amb Joventuts Musicals de Banyoles, amplia aquest 2016 la seva activitat amb la creació d’Ethno Catalonia, un campus musical internacional adreçat a músics d’arreu del món que durant dues setmanes convida a aprendre tot compartint les respectives tradicions musicals.  Ethno Catalonia s’inscriu en el programa Ethno, un dels projectes més reeixits de Jeunesses Musicales International, la federació internacional de Joventuts Musicals amb seu a Brusel·les. Amb la incorporació de Catalunya, aquest 2016 seran quinze els països que organitzaran un Ethno: Austràlia, Dinamarca, Estònia, Flandes, Alemanya, Noruega, Suècia, Bòsnia - Hercegovina, Croàcia, Anglaterra, Finlàndia, França, Índia i Portugal.

 

UN PROGRAMA INNOVADOR PRESENT A 15 PAÏSOS

Ethno és un programa de música folk, ètnica i tradicional que forma part de Jeunesses Musicales International. Fundat al 1990 està dirigit per a joves músics (de fins a 30 anys) amb l’objectiu de preservar i potenciar el patrimoni de la cultura global. Present en 15 països, Ethno uneix a joves a través dels campus musicals anuals i internacionals, tallers i concerts i el treball conjunt amb escoles, conservatoris i altres grups per tal de promoure pau, tolerància i comprensió.

 

L’essència del projecte Ethno es caracteritza per l’aprenentatge democràtic basat en la igualtat. Els joves ensenyen i comparteixen entre ells la música i la cultura del seu país. Ethno no segueix la línia formal educativa, sinó que aposta pels valors del diàleg intercultural. El projecte Ethno ofereix una única oportunitat als joves d’arreu del món per trobar-se i compartir música a través del respecte, la generositat i la franquesa.

 

BANYOLES, SEU DEL PRIMER ETHNO CATALONIA

La capital del Pla de l’Estany es convertirà del 9 al 17 de juliol de 2016 en la primera seu d’Ethno Catalonia. Seran nou intenses jornades que tindran l'Institut Pere Alsius i l’Ateneu – CMEM de Banyoles, l’equipament cultural i musical més important de la ciutat, com a centres d’operacions. Durant els dies que duri l’Ethno se celebraran diversos tallers, sessions de treball, jam sessions i concerts que inundaran la ciutat de l’estany de músiques i músics de procedències diverses. El programa d’activitats definitiu es donarà a conèixer més endavant.

 

Banyoles acull la primera edició de l’Ethno però la voluntat de Joventuts Musicals de Catalunya és que aquest campus, que neix amb la voluntat de celebrar-se cada estiu, sigui itinerant a través de les quaranta entitats locals de Joventuts Musicals que integren la federació catalana. Diverses associacions han mostrat ja el seu interès per organitzar futures edicions.

 

INSCRIPCIONS

Tots els joves intèrprets de la música tradicional, folk o ètnica amb ganes de conèixer cultures musicals diferents i de viure una experiència intercultural única poden preinscriure’s a la primera edició d’Ethno Catalonia. A partir de les sol·licituds rebudes, en funció del nombre de candidats, perfils i procedències es fa la selecció definitiva. El formulari d’inscripcions està disponible des d’aquest 8 de març i es realitzarà telemàticament a través de la web oficial de Joventuts Musicals de Catalunya.

 

Les places són limitades i ja hi ha confirmats participants de Catalunya, Espanya, Portugal, Noruega, Suècia, Irlanda, Estònia, Jordània, Algèria, Iran, Uganda i Kènia.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya