Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Percussió corporal amb Santi Serratosa i estimulació musical amb Dàmaris Gelabert, novetats de l'oferta de cursos formatius de l'Ateneu - CMEM

Pel període de gener a juliol de 2017
27/12/2016

La programació de cursos formatius que ofereix l’Ateneu – CMEM s’amplia. Així, la programació per al període de gener a juliol de 2017 inclou tallers d’àmbits diversos, a banda dels cursos de llarga durada. Destaca la sessió d’introducció al gospel amb New Orleans Gospel Quartet, el taller La percussió corporal com a recurs pedagògic i terapèutic, que oferirà Santi Serratosa, i el Taller d’estimulació musicals Totsona, amb Dàmaris Gelabert.

 

El dissabte 14 de gener (17 h a 19 h), els amants del gospel tindran una oportunitat formativa de luxe amb el taller Introducció al cant gospel que oferiran les dues líders de New Orleans Gospel Quartet, Flora Sicot i Rachel Ratsizafy. Treballaran el cant i les diferents tècniques vocals a través de temes que el quartet cantarà en el concert que oferirà a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles el mateix dia. D’aquesta manera, els assistents al taller podran sortir a l’escenari per interpretar les cançons treballades. Ho faran al costat de la formació francoamericana i també del cor Ateneu Gospel.

 

Santi Serratosa és músic, musicoterapeuta, pedagog de referència en l’àmbit de la percussió corporal i creador del mètode SSM (Senyalització-Seqüenciació-Música), que facilita i promou experiències creatives que enllacen els interessos de les persones amb les seves capacitats físiques i intel·lectuals. El taller La percussió corporal com a recurs pedagògic i terapèutic (Curs SSM) serà el dissabte 25 de març (de 10 a 14 h i de 16 h a 19 h) i el diumenge 26 de març (de 10 h a 14 h). El curs està adreçat a músics, ballarins, professors de música i dansa, musicoterapeutes, educadors socials i públic en general.

 

Per altra banda, Dàmaris Gelabert portarà el Taller d’estimulació musical Totsona a l’Ateneu – CMEM de Banyoles. És una proposta que convida a cantar, ballar, tocar i escoltar música en família a través de propostes i jocs musicals. L’objectiu és compartir l’alegria, la connexió i el plaer de fer música en família. El taller serà el diumenge 2 d’abril (a les 10 h, 12h, 16:30 h i 18:30 h), en sessions de cinquanta minuts, per a famílies amb infants de fins a dos anys i per a famílies amb infants a partir de dos anys.

 

L’oferta formativa de l’Ateneu – CMEM es completa amb altres cursos ja consolidats. El curs d’audició musical Qui té por de la clàssica?, amb Rafael Esteve, aquest semestre inclou dos cicles temàtics. El primer serà Rússia i el ballet (21 de gener, 18 de febrer i 18 de març) i el segon Introducció a Mahler (29 d’abril, 20 de maig i 10 de juny). El curs, que està concebut per descobrir pas a pas la música clàssica de manera accessible però intensa, es realitza els dissabtes de 10:30 h a 13:30 h.

 

Així, continua el curs d’iniciació musical per a adults Avui, música, que consolida els cos grups. El grup per a iniciar-se a un ritme més pausat és els dilluns, de 10 h a 11:30 h, i està impartit per la professora Meritxell Pubill. El grup que proposa un treball més intensiu està dirigit per la professora Meritxell Roure i s’imparteix els dimarts, de 20:30 h a 22 h. Aquest curs proposa descobrir l’experiència musical en un marc lúdic, assequible, creatiu i gratificant a partir del treball amb cant,  percussió corporal, instruments, percussions Orff o audicions diverses. Una ocasió per iniciar-se a la música per a tot tipus d’adults.

 

D’altra banda, continua la seva trajectòria el curs permanent i cor estable Ateneu Gospel (dimarts, de 21 h a 22:30 h). La pertinença al cor està plantejada com un curs permanent en el qual els seus membres reben formació setmanal mentre treballen repertori d’espirituals negres himnes gospel dirigits pel prestigiós director i trombonista barceloní, Dani Alonso, fundador de Gospelians, el Cor de Gospel de Gràcia i la Barcelona Jazz Orquestra. 

 

El curs Musicoteràpia i Dansa Moviment Teràpia es manté també en la programació de l’Ateneu - CMEM (dissabtes, de 9 h a 12 h). Està impartit per les professores Lourdes Zarzuela, Isabel Bernal (musicoterapeutes) i Alèxia Ros (dansaterapeuta). El curs ofereix una formació dirigida a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies. Les sessions combinen dues pràctiques terapèutiques que són sinònim de comunicació, memòria, habilitats socials, diversió i creativitat. La singularitat del curs radica precisament en el fet d’ajuntar ambdues disciplines.

 

Les inscripcions per a tots aquests cursos i tallers ja estan obertes i es poden fer a través del web www.ateneu.banyoles.cat o bé a la secretaria de l’Ateneu – CMEM, a la plaça Major de Banyoles.

 

PROPOSTES D’ESTIU

Per altra banda, l’Ateneu – CMEM acull dues iniciatives formatives per al mes de juliol. Aquest 2017 es viurà la segona edició de Que comenci! Casal d’estiu d’arts escèniques, coorganitzat amb l’Aula de Teatre de Banyoles i dirigit a nens i nenes d’entre 5 i 14 anys. Serà del 26 de juny al 28 de juliol. Les inscripcions poden ser per a tot el període, per setmana o bé per quinze dies.

 

Finalment, l’Ateneu – CMEM acollirà la segona edició catalana del programa internacional Ethno, el campus i festival folk internacional Ethno Catalonia, 2017. Es tracta d’un programa de Jeunesses Musicales International que promou la preservació i difusió de les músiques d’arrel entre els joves. Al nostre país és coorganitzat per Joventuts Musicals de Catalunya i Joventuts Musicals de Banyoles. La iniciativa està present a més d’una dotzena de països (Suècia, Noruega, Escòcia, Flandes, Austràlia, Canadà o l’Índia, entre d’altres). Es viurà entre els dies 7 i 17 de juliol i el seu programa d’activitats es presentarà més endavant.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya