Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 

La nova programació de l'Ateneu Bar aposta més que mai per la creació de proximitat junt a artistes com Niño, Saphie Wells o Roba Estesa

Cada dijous no festiu a les 21 h
29/12/2016

Apostar pel suport decidit a les formacions musicals de proximitat. Aquest és un dels corrents de fons que segueix la programació de l’Ateneu Bar de gener a juliol de 2017. Així, hi actuarà la jove rapera Mc Sylvia, The Madurets, Vicents Lens i Panxii Badii, Strawberry friends i Hardwoods, tots ells artistes vinculats a Banyoles i el Pla de l’Estany. La música en directe la completen propostes destacades com ara Niño, Saphie Wells & The Swing Cats i Roba estesa. També s’inclouen les produccions del cicle El Documental del Mes i les sessions de Música Punxada entre d’altres activitats. Com sempre, totes les activitats són gratuïtes, els dijous no festius a les 21 h. 

 

Pel que fa a música en directe, la programació s’enceta amb la proposta de Niño, un referent de la música electrònica en constant evolució i eclosió creativa. Serà el 26 de gener en un concert organitzat amb la col·laboració del Festival l’Estrany. El 9 de febrer, l’escenari de l’Ateneu Bar l’ocuparà MC Sylvia, una joveníssima rapera de Banyoles que ha participat en diferents concursos i que exhibeix una maduresa poètica impròpia de la seva edat. El 23 de febrer, un any i mig després d’haver-hi tocat per primera vegada, l’escenari tornarà a ser per a Tortellinis, una banda integrada per vuit joves garrotxins, que presentaran el seu primer disc discogràfic, En un racó del món. El 9 de març hi haurà una connexió belga i banyolina. Vincent Lens i Panxii Badii presentaran el projecte 5 dies, 5 cançons, 1 disc, 1 concert, amb el qual presentaran el resultat de l’encontre que hauran tingut cinc dies abans, influït per la música folk, el pop i l’emo rock. El 30 de març, hi haurà la visita de la banda de Camprodon moi aussi, una formació que reivindica la sinceritat i naturalitat, el sentiment pur, nostàlgic, romàntic i reivindicatiu. Un mes després, el 27 d’abril, Tomàs González i Balta Navarro, els Strawberry Friends, cantaran la seva admiració pels mítics The Beatles. Un estil ben diferent és el que proposa la formació Hardwoods. És un duet format per Sedo Garcia al banjo i Adrià Garcia al violí i a la fídula simpàtica, que han creat un repertori de composicions pròpies i adaptacions de músiques tradicionals. Un autèntic concert de luxe per a l’11 de maig, quan presentaran Un nou viatge per un vell estil. El 25 de maig els Saphie Wells & The Swing Cats presentaran un repertori de swing en el qual recordaran clàssics del jazz. El concert està organitzat conjuntament amb el Taller de Música de Banyoles i està emmarcat en el FemJazz! XXIII Festival d’Emergències Musicals. El 8 de juny hi haurà el concert de The Madurets, una formació nascuda per la trobada casuals a l’Escola Municipal de Música de Banyoles d’uns pares que decideixen posar-se a estudiar un instrument. Junts ofereixen un repertori que va de Joy Division a Depeche Mode passant per The Cure o Adrià Puntí.

 

També hi haurà espai per a la ja tradicional Marató musical (23 de març, de 19 h a 22 h), que enguany es presenta amb diverses novetats: passa a celebrar-se al març en comptes del gener i s’amplia a tot tipus d’instruments i no sols el piano com venia essent habitual. Tots els músics amateurs o professionals hi poden prendre part. Les activitats es complementen amb les activitats del Dia de la música, i el Tast de concerts de l’(a)phònica, ambdues a la segona quinzena de juny però amb data i hora per determinar.

 

Les propostes de música en directe arribaran fins al mes de juliol gràcies a la programació del campus i festival folk internacional Ethno Catalonia 2017, segona edició del programa internacional Ethno, present a 16 països. En el marc d’aquest festival es viuran diversos concerts a la terrassa de l’Ateneu Bar. Així, hi haurà el folk de Roba Estesa (9 de juliol) i el flamenc de Juan Antonio López Sextet (10 de juliol). Dins el festival Ethno Catalonia 2017, hi haurà també una Jam Session Ethno per al dimarts 11 de juliol  i concerts individuals per al dimecres 11 de juliol.

 

El Documental de Mes continua tenint un pes específic dins la programació. El film es projecta el primer dijous de cada mes tot i que el mes de gener n’és una excepció. Serà el 12 de gener quan es podrà veure Diaris de Kandahar, la història de Louie Palu, un fotoperiodista que viu al front de combat a l’Afganistan. El 2 de febrer es projectarà Dins l’armari, un retrat íntim de la lluita de l’Andy i la Cherry per satisfer les expectatives dels seus pares en una societat xinesa on l’homosexualitat és inacceptable.  El 2 de març serà el torn the Shadow Girl, que narra la història de la cineasta Maria Teresa Larraín, que comença a perdre la vista mentre edita la seva última pel·lícula a Toronto. El nom de la resta de documentals es confirmaran els propers dies.

 

La programació es completa amb les ja tradicionals sessions de Música Punxada, en les quals amants de la música punxen temes dels estils que més els apassionen. David Juan ofereix un itinerari per la música indie en la Sessió Intelectual Punk (19 de gener).  Núria Valentí, membre de l’Orchestra Fireluche, prepararà, com no pot ser d’una altra manera la Sessió Música amb Joguines (16 de febrer), mentre que J. Pagès J. Aposta per una Sessió del jazz, funk, rock... al hip-hop, passant pel pop, en un tot. Salvador Àngel, apassionat i especialista de música de cinema, proposa una Sessió música pels ulls (20 d’abril) mentre que Arminda Dehesa proposa un tast de música negra, Sessió once you go Black you never go back (18 de maig).  

 

Amb totes aquestes propostes, la programació de l’Ateneu Bar dinamitza l’oferta cultural de la ciutat en general i del Barri Vell en concret, cada dijous a les 21 h, amb activitats culturals gratuïtes de petit format que donen cabuda a diferents públics i sensibilitats.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya