Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 

La segona edició del festival Ethno Catalonia omplirà Banyoles de músiques d'arreu

Se celebrarà del 7 al 17 de juliol
20/06/2017

Banyoles, 20 de juny de 2017.- Després d’una primera edició que es va saldar amb excel·lents resultats, tant artístics com de públic, el projecte Ethno Catalonia es presenta aquest 2017 amb moltes novetats. Ethno Catalonia és una proposta única en el seu gènere, és alhora un festival, un campus i una residència artística en el qual 40 joves músics de l’àmbit de la música tradicional s’apleguen durant 10 dies per compartir experiències i música i presentar un repertori multiètnic en concert. Enguany Ethno Catalonia tindrà lloc del 7 al 17 de juliol i de nou l’epicentre serà la ciutat de Banyoles.

 

L’edició 2017 de l’Ethno Catalonia oferirà un festival amb un programa d’activitats encara més complet, amb actuacions de diferents grups d’arrel i fusió, i es clourà amb l’Ethno Tour, una gira per alguns dels festivals més destacats de l’Estat pel què fa a músiques del món. Aquest any seran quinze ela països que acolliran un Ethno: Catalunya, Austràlia, Dinamarca, Estònia, Flandes, Alemanya, Palestina, Suècia, Bòsnia - Hercegovina, Croàcia, Anglaterra, Finlàndia, França, Índia i Portugal.

 

UN PROGRAMA INNOVADOR PRESENT A 15 PAÏSOS

Ethno és un programa de música folk, ètnica i tradicional organitzat per Jeunesses Musicales International. Fundat al 1990 està dirigit per a joves músics (de fins a 30 anys) amb l’objectiu de preservar i potenciar el patrimoni de la cultura global. Present en 15 països, Ethno uneix a joves a través dels campus musicals anuals i internacionals, tallers i concerts i el treball conjunt amb escoles, conservatoris i altres grups per tal de promoure pau, tolerància i comprensió. L’essència del projecte Ethno es caracteritza per l’aprenentatge democràtic basat en la igualtat: els joves ensenyen i comparteixen entre ells la música i la cultura del seu país, amb el sol guiatge d’uns líders que coordinen el grup i preparen els arranjaments. L’equipament de l’Ateneu – CMEM de Banyoles es convertirà doncs en un autèntic laboratori musical on els intèrprets d’arreu assajaran i prepararan la producció musical que interpretaran en directe com una orquestra multiètnica.

 

ETHNO TOUR, UNA GIRA FINAL PELS MILLORS FESTIVALS

El colofó del projecte i principal novetat d’aquesta segona edició és sens dubte la gira final, l’Ethno Tour que portarà l’espectacle en ruta per tres dels festivals i cicles de músiques del món més importants de l’estat: Cicle de Músiques del Món del Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona (13 de juliol), Festival Paupaterres de Tàrrega (14 de juliol)i especialment Pirineos Sur, el festival de músiques d’arrel més important del sud d’Europa (15 de juliol). El final de la gira és el gran concert a la Plaça Major de Banyoles, a on retorna l’orquestra Ethno el 16 de juliol.

 

DEU DIES DE FESTIVAL A BANYOLES

Al voltant d’aquesta residència artística única, Ethno Catalonia ofereix tot un programa de concerts que constitueix un autèntic festival que se celebra a Banyoles, amb totes les actuacions obertes i gratuïtes. Hi actuaran els grups Cors Àkan i Kumbalawé, Roba Estesa, Juan Antonio López SextetLiceu’s SuperSax Project, Jesa (Zimbàbue) i Biflats, a banda de jam sessions i concerts individuals dels participants de l’Etnno. Igualment enguany s’alia emb l’Ethno el tradicional Festival Folklòric que organitzen el Foment de la Sardana de Banyoles i l’Esbart Dansaire Fontcoberta i que enguany servirà de tret de sortida del festival. Les actuacions s’allarguen fins i tot els dies en que l’orquestra Ethno és fora de Banyoles de gira.

 

BANYOLES, SEU PERMANENT D’ETHNO CATALONIA

La capital del Pla de l’Estany, que ja va acollir la primera edició de l’Ethno Catalonia, es converteix en seu estable i permanent del projecte. Així ho ha decidit l’entitat organitzadora, Joventuts Musicals de Catalunya, de comú acord amb l’Ajuntament de Banyoles.

 

DARRERES PLACES DISPONIBLES

Enguany s’han previst 40 places per a joves intèrprets, pels 30 de la primera edició. Es reven moltes més sol·licituds i de moment han estat admesos músics d’Egipte, Jordània, Suècia, Estònia, Catalunya, Brasil, Portugal, Tunísia, Índia, Kènia, Xipre, Alemanya, Escòcia i Irlanda. Les darreres places disponibles, a les quals es pot optar a través del web www.joventutsmusicals.cat, s’adjudicaran els propers dies.

 

ENLLAÇOS

Dossier de premsa

Foto oficial

Vídeo oficial

Ethno World 2017

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya