Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Documents adjunts:

Banyoles acull la 88a edició del prestigiós Concurs Permanent de Joves Intèrprets

La fase de cant, cambra i arpa se celebra del 16 al 19 de novembre a l'Auditori de l'Ateneu i totes les sessions són obertes al públic
13/11/2017

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles acollirà del 16 al 19 de novembre de 2017 la 88a convocatòria del prestigiós Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya, que correspon a les modalitats de cant, música de cambra i arpa, sens dubte una de les fases més atractives i concorregudes del concurs. Un total del 20 cantants, 10 grups de cambra i 6 arpistes de fins a 25 anys han estat admesos a les proves presencials, que inclouen una eliminatòria i la final en cadascuna de les tres modalitats. Totes les sessions són gratuïtes i estan obertes al públic fins a completar aforament:

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS

Divendres 17 de novembre de 2017

10:30 h - Cant / Eliminatòria I

12:30 h - Cant / Eliminatòria II

17:00 h - Cant / Eliminatòria III

Dissabte 18 de novembre de 2017

10:00 h - Cambra / Eliminatòria I

12:00 h - Cambra / Eliminatòria II

16:30 h - Arpa / Eliminatòria

19:30 h - Cant / Final

Diumenge 19 de novembre de 2017

10:00 h - Arpa / Final

11:30 h - Cambra  / Final

13:30 h - Gala d'entrega de premis

 

UN CERTAMEN DE REFERÈNCIA PER ALS JOVES MÚSICS

El Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya es va crear el 1979 i des de llavors acumula 87 edicions, ja que s’organitza en cicles biennals de quatre fases itinerants, a raó de dues fases l’any. És l’únic concurs que abraça totes les modalitats i instruments. Així, a Banyoles es tancarà el bienni 2016-2017, que ha celebrat les seves anteriors convocatòries a Sabadell (maig de 2016: corda), Tui (novembre de 2016: piano, orgue-clave i acordió), Madrid (maig de 2017: vent i percussió). Es dóna la circumstància que al bienni 2018-2019 el Concurs Permanent experimentarà una profunda reforma i per tant a Banyoles es tancarà una etapa històrica del certamen.

 

El concurs porta el nom de Memorial Xavier Montsalvatge en honor al que va ser el seu primer president, i a través d’aquest certamen han fet els seus primers passos artistes tan destacats com el Quartet Casals, Javier Perianes, Ofelia Sala o Asier Polo. Es un concurs de referència pels joves intèrprets de l’estat, que des de la seva creació l’han vist com una plataforma única de promoció.

 

UN JURAT DE PRESTIGI

Enguany s’ha renovat totalment el jurat del Concurs i comptarà amb el compositor madrileny Jesús Rueda com a president en substitució de l’històric Carlos Cruz de Castro. Els vocals del jurat són tots músics de prestigi en les seves respectives especialitats: el violoncel·lista Fernando Arias, el pianista José Enrique Bagaría, l’arpista José Antonio Domené, el clarinetista Joan Enric Lluna, la soprano Marta Mathéu i el contratenor Xavier Sabata. El crític musical Aleix Palau serà el secretari sense vot d’un jurat que aplica estrictament els estàndards internacionals de la EMCY (European Union of Music Competitions for Youth).

 

GIRES NACIONALS I INTERNACIONALS COM A PREMI

Els premis són un dels elements que també fan especial i únic el Concurs Permanent, ja que consisteixen en gires de concerts remunerats a través de la Red de Músicas, el circuit de Joventuts Musicals que es vertebra a través de les més de cent associacions locals de Joventuts Musicals repartides per tot l’estat. El Primer Premi de cada modalitat celebrarà quatre gires i el Segon premi, dues. A més, en aquesta convocatòria s’atorgarà el Premi EMCY (European Union of Music Competitions for Youth, organització europea de la qual forma part el Concurs permanent), que obtindrà el concursant millor puntuat de totes tres modalitats.

 

Llibret 88è CONCURS PERMANENT DE JOVES INTÈRPRETS (versió pdf)

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya