Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 

JM Banyoles inaugura una nova seu en propietat coincidint amb el seu vintè aniversari

L’acte va reunir dotzenes de veïns, les principals autoritats i representants de tots els partits
06/05/2019

Joventuts Musicals de Banyoles (JM Banyoles) va inaugurar el passat divendres 3 de maig el seu nou local de propietat situat a l’Avinguda Països Catalans, 24, baixos en un acte que va aplegar dotzenes de persones a la nova seu, que es va quedar petita per acollir tots els banyolins que van voler assistir a la cita. La inauguració es va realitzar coincidint amb el vintè aniversari de l’associació banyolina, nascuda l’any 1999 i que actualment agrupa gairebé quatre-cents socis. Aquesta estrena de la flamant nova seu serà un dels darrers actes oficials de Miquel Cuenca com a president de JM Banyoles, que deixa la presidència després de quinze anys al capdavant de l’entitat banyolina i serà substituït pel professor Rafel Juanola, director de l’Institut Josep Brugulat.

 

MÚSICA EN DIRECTE I RECOLZAMENT INSTITUCIONAL

L’acte va comptar amb la presència de les principals autoritats de Banyoles i comarca, com són el president de la Diputació de Girona i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer; el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay, i el regidor de Cultura, Festes i Patrimoni, Jordi Bosch, així com representants de tots els grups municipals del consistori banyolí.. Tots els parlaments van lloar la tasca i activitat en favor de la música i la cultura no només a Banyoles sinó al conjunt del Pla de l’Estany que ha dut a terme JM Banyoles al llarg d’aquests vint anys i van destacar el pas endavant que suposa disposar d’un local propi a la ciutat.

 

Per la seva banda, Miquel Cuenca va explicar que posa fi a la seva etapa com a president de JM Banyoles de la millor manera possible, amb una entitat consolidada, que juga un paper clau en la vida cultural de la ciutat i que des d’ara compta amb una seu pròpia. En aquest sentit, va remarcar que el fet d’haver sigut capaç d’adquirir aquest immoble i reformar-lo suposa un pas endavant per a l’associació i alhora una bona notícia per a la ciutat en tant que demostra la vitalitat del seu teixit associatiu. Miquel Cuenca va explicar ha decidit renunciar a la presidència ja que s’integra en la candidatura de l’alcalde Miquel Noguer en les properes eleccions municipals i vol evitar incompatibilitats.

 

La inauguració va comptar amb tres aplaudits microconcerts de l’acordionista serbi Nikola Tanaskovic, que va oferir entre d’altres obres l’estrena mundial i en primícia de l’obra Tríptico del compositor basc Antonio Lauzurika.

  

UN LOCAL UBICAT EN PLE CENTRE DE LA CIUTAT

JM Banyoles va adquirir l’any 2017 aquest local ubicat a l’Avinguda Països Catalans número 24 baixos, en un indret molt cèntric i visible situat a la cruïlla del Passeig de la Indústria amb l’Avinguda Països Catalans, la travessia principal de la ciutat. El local fou antigament una coneguda xurreria, més tard acollí altres negocis i JM Banyoles ha efectuat una reforma integral de l’espai, recuperant diversos elements arquitectònics que havien quedat ocults o malmesos per intervencions anteriors, com ara les voltes catalanes de les dues sales principals.

 

VINT ANYS TREBALLANT PER LA CULTURA

L’Associació Joventuts Musicals de Banyoles és una entitat sense ànim de lucre fundada el 28 de gener de 1999 i que va començar la seva activitat pública el 9 de maig d’aquell mateix any amb un concert del Trio Kandinsky al Teatre Municipal de Banyoles. Actualment és l’entitat concessionària de l’Ateneu - CMEM de Banyoles (que inclou l’Escola Municipal de Música de Banyoles), programadora principal de l'Auditori de l’Ateneu i coorganitzadora de la residència i festival Ethno Catalonia, a més d'altres activitats i programacions. També ha dut a terme projectes d’àmbit comarcal com la temporada “Música i Patrimoni al Pla de l'Estany”.

 

Tot plegat fa de JM Banyoles una entitat fonamental en la vida cultural de Banyoles i la comarca del Pla de l’Estany. Actualment l’associació compta amb gairebé 400 socis. Han estat presidents de l’entitat Jordi Garcia (1999), Montse Babot (2000-2003), Miquel Cuenca (2004-2009), Josep Calpe (2010) i Miquel Cuenca en una segona etapa (2010-2019).

 

Galeria de fotos de Harold Abellan

  

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya