Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies
Altres imatges de la notícia:
 

Beethoven i la poesia seran els protagonistes de la nova programació de l’Auditori de l’Ateneu

L'Ateneu Bar es consolida com un aparador de la música local del Pla de l'Estany i de comarques gironines
13/12/2019

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat aquest divendres en un acte a l’Ateneu Bar la nova programació de Cultura Banyoles per al període de gener a maig de 2020. És la segona vegada que se celebra una festa pública de presentació del conjunt de l’activitat cultural municipal, entre la qual destaquen les vuit propostes programades per Joventuts Musicals de Banyoles a l'Auditori de l'Ateneu i una vintena a l'Ateneu Bar. Les entrades per a la nova programació ja estan a la venda a Cultura Banyoles.

 

PROGRAMACIÓ MUSICAL

El president de Joventuts Musicals de Banyoles, Rafel Juanola, ha afirmat que Beethoven i la poesia seran els autèntics protagonistes de la programació de l’entitat a l’Auditori de l’Ateneu per aquests primers mesos de 2020. De la mà dels darrers artistes residents de l’Ateneu, tres concerts acostaran al públic banyolí la música del gran compositor de Bonn, amb les sonates per a violí amb Miguel Colom, les sonates per a piano amb Noelia Rodiles i el lieder amb Josep-Ramon Olivé, entre altres.

 

La poesia arribarà de la mà de la Dream Big Band amb Gemma Abrié que portaran els versos de Carner amb Els fruits saborososEnric Casasses portarà el seu El nus la flor amb Maria Mauri i Daniel Ariño i Rocío Márquez tornarà a Banyoles el 14 de març amb el seu flamenc carregat de versos i emocions. A banda, també hi haurà cabuda pel jazz amb el concert de Daniel Juárez Quartet emmarcat en el FEMJazz!.

 

Pel que fa a la programació familiar, el 2 de febrer hi haurà a l’Auditori de l’Ateneu l’espectacle Samfaina de Colors.

 

UNA VINTENA D'ACTIVITATS A L'ATENEU BAR

De la seva banda, la directora de l’Ateneu – CMEM, Clara Martinell, ha presentat l’extensa proposta cultural de l’Ateneu Bar, amb una oferta que inclou un total de 22 activitats gratuïtes cada dijous, i que segueix consolidant el bar de l’Ateneu com un aparador de la música local del Pla de l’Estany i de comarques gironines. En aquest sentit, destaquen propostes com són el folk mediterrani de Pol Cruells, el pop-rock del grup gironí Sotrac o una producció pròpia del FEMJazz! de la mà de Nahuel Moller i Marçal Xirau. També serà escenari d’artistes femenines emergents com Mireia Vilalta i el duet Sweet Marta Blues. Finalment, cal destacar el concert sobre Piazzola de l’aplaudit Sextet Gerió i els diferents concerts de les formacions de l’EMMB, que tenen en l’Ateneu Bar, així com en l’Auditori de l’Ateneu, un escenari que els permet complementar la seva formació amb la part d’exhibició musical.

 

Més enllà de la música, l’Ateneu Bar segueix programant propostes culturals com són el Documental del Mes i diferents tertúlies com la que es farà amb motiu del Dia de la Dona. També es tornarà a acollir el cicle de xerrades “Cinc cèntims de creació local”, dedicat enguany als pintors banyolins,així com els recitals de poesia “Vers al Bar” organitzat juntament amb la Biblioteca.

 

Una altra de les novetats serà el nou curs formatiu que impulsarà l’Ateneu – CMEM coincidint amb la residència artística que l’any 2020 recaurà en Beethoven. Serà el curs d’audició musical “Qui té por de Beethoven?” amb quatre sessions adreçades al públic general per aprofundir en la música del compositor alemany.

 

VENDA D'ENTRADES

La venda d’entrades per a la nova programació de Cultura Banyoles s’ha obert aquesta tarda coincidint amb la presentació de la programació estable d’arts escèniques. A partir de dilluns es podran adquirir també a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles en els horaris habituals d’atenció al públic.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya