Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

«La nostra obligació moral és intentar reprogramar tots els concerts que s'han hagut d'anul·lar»

El president de JM Banyoles lamenta el poc suport institucional que està rebent el sector cultural
17/04/2020

El president de JM Banyoles, Rafel Juanola, ha assegurat que la junta de l'entitat treballa per a refer la programació musical de cara a la tardor i intentar reprogramar tots els concerts que s'han hagut d'anul·lar per culpa de la situació d'emergència sanitària provocada arran de la Covid-19.

 

En una entrevista a Banyoles Televisió, Juanola ha manifestat que "la nostra obligació moral, atès el xoc que hi haurà a la cultura, és intentar reprogramar tots els concerts que teníem lligats per a poder-los recuperar en un moment o altre de la programació".

 

Juanola ha detallat que l'entitat ha hagut de cancel·lar concerts dels mesos de març, abril i maig a l'Ateneu - CMEM de Banyoles i també els "Concerts d'Aigua" que es feien al CN Banyoles. Això eleva les activitats suspeses a sis concerts, als quals cal sumar-hi la programació de l'Ateneu Bar i de l'EMMB. 

 

Juanola ha lamentat l'escàs suport que el govern espanyol està donant al sector cultural, molt tocat per la situació i la crisi que se'n deriva. En un moment en què "les actuacions que els músics tenien compromeses es deixen de fer i deixen de tenir aquests ingressos, no es veu cap mena de suport institucional". Per això, ha assegurat, "com a associació el que estem fent és intentar reorganitzar tots els compromisos que teníem per a poder-los tornar a fer". 

Concretament, ha avançat que el concert de la Rocío Márquez probablement es programarà per l'any 2021, l'espectacle "El Nus la flor" de Maria Mauri, Enric Casasses i Daniel Ariño durant el darrer trimestre de l'any i el del baríton Josep-Ramon Olivé es podria tornar a fer en el marc de les Festes d'Agost. 

Pel que fa als Concerts d'Aigua, que ha vist estroncat la seva etapa final amb la cancel·lació dels recitals d'Olga Morral i el Dúo Melómano, el president de JM Banyoles ha avançat que s'intentarà programar un tancament del cicle.

 

RESIDÈNCIA ARTÍSTICA DE L'ATENEU - CMEM

Pel que fa a la residència artística de l'Ateneu - CMEM, que aquest any està dedicada a Beethoven, Juanola ha explicat que tot i la incertesa treballen amb la perspectiva de recuperar la normalitat a partir del setembre, amb la qual cosa es podrien celebrar els concerts de Marco Mezquida, Pau Codina - Trio Fortuny i Quartet Gerhard.

 

"Ara per ara els mantenim i tenim la idea de poder-los fer i acabar la residència", ha remarcat, insistint que paral·lelament s'intentarà reprogramar els concerts cancel·lats i presentar la programació de tardor a l'estiu.

 

Referent a l'Ethno Catalonia que s'ha de celebrar del 10 al 19 de juliol a Banyoles, Juanola ha dit que de moment les inscripcions segueixen obertes però ha apuntat que "es tractarà de veure com evolucionen les coses". Malgrat que ha admès les dificultats que s'acabi fent, ha assegurat que "seria interessant fer-lo perquè haurem passat tots uns mesos sense activitat cultural" i caldrà tornar a la normalitat, també culturalment. "En el moment que puguem sortir al carrer que aquell dia no falti la música", ha sentenciat.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya