Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Banyoles celebrarà les Festes d'Agost adaptades a les circumstàncies actuals

JM Banyoles i JM Catalunya hi organitzen dos concerts i un espectacle infantil
31/07/2020

L’Ajuntament de Banyoles manté la programació per a les Festes d’Agost que se celebraran del 13 al 17 d’agost amb una vintena d’actes per a tots els públics. Joventuts Musicals de Banyoles i Joventuts Musicals de Catalunya hi organitzen tres activitats: el concert de les Balkan Paradise Orchestra el 15 d'agost, el recital de Josep-Ramon Olivé i Francisco Poyato el 16 d'agost i un espectacle infantil itirnerant el mateix dia.

La programació s’adaptarà a la situació actual per la crisi sanitària generada per la Covid-19 i molts dels espectacles seran itinerants o amb aforament limitat i reserva prèvia de seient, com és el cas dels concerts de Balkan Paradise Orchestra i Josep-Ramon Olivé, les entrades dels quals es poden reservar al web festesbanyoles.cat..

El regidor de Cultura, Festes i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Banyoles, ha destacat que ”el sol fet que celebrem la festa petita és per si mateix una excel·lent notícia, ja que des de l’Ajuntament estem convençuts que la cultura i la festa són tant segures com necessàries.Per això no hem dubtat en mantenir-les però alhora organitzar-les amb totes les mesures i precaucions.”.

Amb el lema ‘La festa petita no es toca’, s’ha presentat també la imatge de les Festes d’Agost que recrea una de les pintures de la Capella Sixtina del Vaticà adaptant-lo a les circumstàncies actuals. Lorena Rodríguez, de l’estudi Creative Corner, ha explicat que “volíem reivindicar les Festes d’Agost, però destacar també que ens hem de protegir, que no ens podem tocar tampoc i que no podem fer pinya com altres festes”..

Pel que fa a la programació de les Festes d’Agost, el tècnic de Festes, Xavi Casadevall, ha destacat que “s’ha reduït a la meitat el número d’activitats per adaptar-les al màxima a la normativa vigent, però hem mantingut l’eix central de la programació de les Festes d’Agost”..

En aquest sentit, tant el regidor com el tècnic de Festes han apel·lat a la responsabilitat també dels banyolins i banyolines. “Hem treballat perquè les festes siguin segures, però necessitem la responsabilitat de tothom per poder garantir que els actes es puguin desenvolupar tal i com els hem previst”, ha destacat Casadevall..

El dissabte 15 d'agost a les 8 del vespre, a la plaça Major, s’iniciarà el concert de Balkan Paradise Orchestra, una formació composta per onze instrumentistes de vent i percussió que portarà el seu espectacle carregat d’energia, alegria i festa. L'aforament serà limitat i amb cadires i caldrà reservar el seient per poder seguir el concert a través del web festesbanyoles.cat o bé a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, sol·licitant cita prèvia..

Per al públic familiar, s’ha programat l’espectacle itinerant "La llebre i la tortuga" de la companyia de teatre Nu, que reviu la tradicional faula amb la col·laboració del públic i una xaranga que hi posarà la música en directe, en una activitat organitzada per Joventuts Musicals de Banyoles. L’espectacle es podrà veure al matí a la Vila Olímpica i a la zona de l’Estany i a la tarda, al barri de La Farga i al centre..

A les 7 de la tarda, al Claustre del Monestir de Sant Esteve, el baríton Josep-Ramon Olivé i el pianista Francisco Poyato oferiran un recital de Lied. Olivé és una de les veus més sòlides del panorama líric català i el seu concert s’emmarca en la residència artística de l’Ateneu – Centre Municipal d’Estudis Musicals, dedicat enguany a Beethoven en l’any del seu 250è aniversari.

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya