Subscriu-te a la
 
NOTÍCIES > Notí­cies

Marco Mezquida, Pau Codina i Quartet Gerhard, a la nova programació de l’Auditori de l’Ateneu

09/09/2020

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat en un acte a la Pia Almoina la programació de Cultura Banyoles per al període de setembre a desembre de 2020. La presentació ha permès donar a conèixer el conjunt de l’activitat cultural municipal, que inclou un centenar de propostes tant arts escèniques i musicals. Totes les propostes s’han adaptat a les noves restriccions per la Covid-19. La nova programació d’arts escèniques de Cultura Banyoles inclou una trentena de propostes entre les quals hi ha els concerts de la residència artística de l’Ateneu – CMEM dedicada a Beethoven. Les entrades per a la nova programació ja estan a la venda.

 

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, Miquel Cuenca, ha destacat que “aquesta és una programació per les xifres i noms que la protagonitzen, però sobretot per la significació. I és que es tracta d’una aposta de resistència cultural, de fer front a la incertesa demostrant que la cultura és segura i també necessària”. En aquest sentit, Miquel Cuenca ha explicat que “la quasi totalitat de les propostes que es van haver de cancel·lar a la primavera s’han reprogramat entre aquest quadrimestre i l’any vinent, perquè cal estar al costat del sector cultural i entre tots evitar que el país en surt empobrit culturalment d’aquesta crisi”.

 

Programació musical

 

La programació de JM Banyoles s’iniciarà el proper 20 de setembre amb The New Catalan Ensemble, amb Carles Belda i Gemma Abrié, entre els components, que presentarà a Banyoles Bestiari, dins la programació de l’Any Carner. També aquest setembre Marco Mezquida portarà a l’Auditori de l’Ateneu Beethoven Collage, on farà un homenatge al cèlebre compositor alemany amb motiu del 250è aniversari del seu naixement.

 

La programació continuarà al novembre amb Maria Mauri, Enric Casasses i Daniel Ariño, que el 7 de novembre seran a l’Auditori per presentar El nus la flor, un espectacle musical que neix d’un recull de poemes inèdits de Casasses. El 22 de novembre, Pau Codina & Trio Fortuny. Pau Codina, Artista Resident de l’Ateneu el 2014, oferirà dues de les sonates per a violoncel i piano més belles de Beethoven i, com a integrant de Trio Fortuny, interpretarà el cèlebre trio Arxiduc.

 

La programació de música clàssica es tancarà el 12 de desembre amb Quartet Gerhard, en el sisè i darrer recital de la residència artística.

 

Programació familiar

 

Pel que fa a la programació familiar, a l’octubre es programarà Botànica oculta, espectacle de Teatre Forani per a tots els públics que s’emmarca en l’Any Perucho, Experiències, de Pep Bou, que es podrà veure a l’Auditori de l’Ateneu el 24 d’octubre; i Corre Trufa!, concert familiar de Pentina el gat que s’ha programat per al 25 d’octubre a l’Auditori de l’Ateneu.

 

Venda d’entrades

 

La venda d’entrades per a la nova programació de Cultura Banyoles s’ha obert coincidint amb la presentació de la programació estable d’arts escèniques. A partir d’ara es podran comprar també al web de Cultura Banyoles a www.cultura.banyoles.cat i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Fins al proper 13 de setembre, les entrades es poden adquirir amb un 25% de descompte.

 

La programació s’ha adaptat a les noves restriccions per la Covid-19 i, entre altres mesures, l’aforament s’ha restringit al 50%, no hi haurà venda anticipada d’entrades el mateix dia de l’espectacle i caldrà ser al Teatre, l’Auditori o la Factoria 20 minuts abans de l’espectacle per facilitar l’entrada esgraonada.

 

El documental del mes

 

Aquesta tardor la programació del Documental del Mes no es farà a l’Ateneu Bar com fins ara, sinó que, per qüestions d’aforament ateses les circumstàncies actuals, no hi haurà programació d’activitats a l’Ateneu Bar i la proposta del Documental del Mes es traslladarà a l’Auditori de l’Ateneu i es projectaran dos documentals cada mes.

 

La programació de Cultura Banyoles inclourà també l’exposició col·lectiva #PHEdesdemibalcón, dins el festival PHotoESPAÑA, que neix de les especials circumstàncies que ha portat la Covid-19. Banyoles serà una de les ciutats de l’estat que participaran en aquesta iniciativa, a través del centre INSPAI de la Diputació de Girona. L’exposició es podrà veure a l’aire lliure amb fotos de gran format instal·lades en façanes de diversos edificis neuràlgics de la ciutat.

 

0 Comentaris
 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Xarxa de Músiques de Catalunya Joventuts Musicals de Catalunya